Як позбутися пестицидів?
Як пестициди потрапляють до нас на стіл, і чого варто побоюватися?
Багато овочів і фрукти, які ми купуємо в супермаркетах і на ринках, смачні і корисні, але в той же час, несуть в собі велику небезпеку для людського здоров'я.
Ім'я цій загрозі - пестициди, які присутні практично у всіх овочах і фруктах. Особливо велика кількість їх спостерігається в шкірці. Багато користувачів не замислюються про шкоду пестицидів, тому не звертають на них ніякої уваги. А даремно, оскільки отруйні хімічні сполуки, потрапляючи всередину, руйнують людський організм і викликаючи хронічні захворювання шлунка, кишечника, підшлункової залози. Позначається їх вплив на роботі печінки і нирок, інших внутрішніх органів.
Вважається, що отруєння, викликані пестицидами, одні з найнебезпечніших, оскільки можуть призвести до летального результату.
Оскільки вплив на людський організм несе в собі реальну загрозу, то фахівці-медики розробили спеціальні рекомендації по знищенню отруйних хімічних сполук в овочах і фруктах. Їх досить багато, але основні ми публікуємо нижче.
5 практичних порад позбутися пестицидів з їжі
Вивести токсини з овочів і фруктів можна за допомогою миття в теплій воді. Ні в холодній, ні в гарячій, і саме в воді середніх температур, оскільки саме такий боятися небезпечні хімічні сполуки. Ось 5 простих способів, як позбутися від пестицидів в побутових умовах або на роботі.
Промити в солоній воді
На цю процедуру вам знадобитися всього пів чайної ложки солі і ємність з водою. Овочі та фрукти прополіскується в такий підсоленій воді, а потім ретельно обмиваються в теплій. За допомогою цієї процедури токсини залишають овочі і фрукти. Якщо вам на роботі або вдома захотілося з'їсти яблуко або грушу, то не полінуйтеся, і виконайте цю маніпуляцію. Як мінімум, ви захисту себе від алергії, як максимум - від важкого отруєння.
Протріть шкірку тканиною
Промивши фрукти або овочі, протріть їх поверхню вологою ганчіркою - таким чином, ви видалите залишки токсичних сполук і забезпечите їх прийом всередину.
Зробіть домашній спрей
Видавіть лимонний сік в ємність і додайте в нього 2 столові ложки соди харчової. Після перемішування і додавання 200 мл води, у вас вийти прекрасний засіб для видалення токсинів. Після обробки поверхні фруктів або овочів (можна за допомогою розпилювача) таким розчином, вони будуть абсолютно безпечними і готовими до вживання. А саму суміш зберігайте в холодильнику, так як вона вам стане в нагоді неодноразово.
Застосування оцту
Використовувати оцет слід не в чистому, концентрованому вигляді, а розбавити його водою. Чайної ложки на ємність води буде достатньо, щоб видалити з шкірки скупчилися там пестициди.
Очистить фрукти і овочі
Це, мабуть, найпростіший спосіб, який доступний в будь-яких умовах. Зріжте шкірка з фруктів або овочів, і їжте на здоров'я, без переживань і опасок за його стан!