Шпроти на свято

User Rating: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Чи куштували ви шпроти домашнього приготування? Якщо ні, то обов'язково приготуйте і спробуйте, оскільки це чудова закуска до новорічного столу.

А якщо у вас є мангал у дворі, то після процедури приготування, їх можна трохи підкоптити, і смакові відчуття будуть самими незвичайними.

Подавати домашні шпроти можна як окремим блюдом, так і використовувати разом з грінками. Така закуска обов'язково порадує учасників застілля, і всім гостям припаде до душі.

Що потрібно для приготування шпрот в домашніх умовах

У кожної домогосподарки завжди знайдуться під рукою необхідні інгредієнти, їх не так вже й багато:

  • сіль – 1 чайна ложка;
  • цукор – 1/2 чайної ложки;
  • запашний перець – 5-7 шт.
  • чорний чай – 1-2 ч.л.
  • пісне масло;
  • шкірка цибулі.

І звичайно, знадобиться 1кг шпротної салаки, яка і буде унікальною стравою до новорічного столу. Вибирати треба середніх розмірів тушки, так як великі повністю не приготуються, а маленькі просто розваляться.

Шпроти на свято

З чого почати приготування

Приготування домашніх шпрот слід почати з маринаду, для чого використовуємо перераховані вище інгредієнти. Дві склянки води плюс сіль, цукор, перець, чорний чай і шкірка цибулі, заварюються протягом 15 хвилин, після чого ємність залишаємо до повного охолодження.

Тим часом, треба обробити салаку, звільнивши її від голів, хвостів і нутрощів. Ретельно промивши напівфабрикати, тушки слід щільно вкласти в неглибоку петельню. Коли вона буде заповнена, а між салакою не буде вільного місця, то слід додати 2 столові ложки рослинної олії і поставити на повільний вогонь. Після закипання, треба влити приготований відвар, який до цього часу значно потемніє.

Шпроти на свято

ВАЖЛИВО! Коли рідина повністю накриє салаку, слід накрити петельню кришкою і залишити на повільному вогні на 1,5 години. Саме стільки часу буде потрібно, щоб риба ввібрала в себе необхідну кількість рідини, а решта встигла випаруватися.

Після закінчення зазначеного часу, шпроти будуть готові, але вони ще деякий час, повинні настоятися в маслі. Зазвичай це займає 5-6 годин, але можна спробувати їх значно раніше.

Смак готового продукту, який ви отримаєте, на папері не передати, тому вам доведеться повірити на слово – такого аромату і смакових відчуттів ви ще ніколи не відчували! Всі гості та запрошені відразу оцінять ваші кулінарні здібності, і в лічені хвилини зметуть закуску зі столу!

Простые Рецепты для Мамочек

Title User

Title Cart