Корисні властивості сиру

User Rating: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Чому ми любимо сир та кисломолочні продукти на його основі?

Серед великого списку корисних продуктів харчування, гідне місце займає такий кисломолочний продукт, як сир. Про його користь всі прекрасно знають, і заперечувати гідності сиру, мало хто збереться.

Коли він був винайдений і люди стали вживати його в їжу достеменно невідомо, але з усією ймовірністю можна припускати, коли людина зайнявся тваринництвом. Сир - кінцевий продукт молока, який виходить шляхом його скисання. Сучасна молочна промисловість пропонує велику кількість різних продуктів з сиру, і це дуже радує. Адже він корисний не тільки для нормальної роботи людського організму, але і є просто смачним та корисним продуктом.

Корисні властивості сиру

Що стосується великого вмісту корисних речовин в його складі, так це, справді, джерело здоров'я, а самі вони сприятливо впливають на всі внутрішні органи. Вітамінні групи А і В - це 8,9% і 19,4%, а також кальцій, калій, залізо, білок (казеїн). Кожна з корисних речовин несе свої певні функції, тому вживати в їжу сир, це правильне рішення.

Корисні властивості сиру

  1. Це здоровий, смачний продукт, який, на відміну від іншої їжі тваринного походження, він не має волокон і легко засвоюється організмом. При цьому, всі внутрішні органи, такі як печінка, шлунок, кишечник та ін., Отримують необхідну кількість білка.
  2. Регулярне вживання сиру в їжу ефективно зміцнює кістково-м'язову систему організму, тому візити до стоматологів стають вкрай рідкісні. Та й ризик отримання травм і переломів набагато нижче, ніж у людей, байдужих до цього кисломолочному продукту.
    Корисні властивості сиру
  3. Амінокислота метіонін, що входить в хімічний склад сиру, є прекрасним жиросжигателем, яка надійно захищає печінку від ожиріння, знижує рівень холестерину, та інших негативних впливів на цей орган. Якщо людина приймає антибіотики, проходить курс лікування із застосуванням спеціальних препаратів, то лікарі рекомендують щодня з'їдати не менше 300 гр сиру.

Для жінок при вагітності сир корисний не тільки для мам, а й для плоду, що розвивається. Разом з усім «будівельним» матеріалом, малюк отримує всі корисні мікро і макроелементи.
Корисні властивості сиру

  1. Завдяки своєму складу, сир значно покращує травлення.

Це далеко не всі позитивні властивості сиру, які хотілося б відзначити. У нього є ще властивості, які широко застосовуються в косметологічної продукції.

Завдяки великому вмісту кальцію, цей кисломолочний продукт зміцнює волосся, нігті, робить колір обличчя приємним і здоровим. З нього можна робити маски для обличчя, зони декольте, рук. Компрес із сиру є ефективним засобом при лікуванні опіків.

Якщо ви байдуже ставитеся до цього кисломолочному продукту, то робите це даремно. Ніяких протипоказань він не містить, а для людського організму приносить незаперечну користь.

Простые Рецепты для Мамочек

Title User

Title Cart