Про користь чаю

User Rating: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

У чому користь чаю для людського організму

Чаї за своїми сортами значно відрізняються один від одного, тому вивести загальну формулу їх користі для організму, досить складно. Одним сорти чаю благотворно впливають на шкіру, інші на внутрішні органи, треті на емоційний стан.

Кожен з них діє на організм по своєму, при цьому має свій індивідуальний смак. Технологія обробки для кожного сорту теж окрема, тому і зміст корисних речовин не однаковий. Так, технологічна обробка сортів чорного, процедура більш тривала, ніж термообробка сортів зеленого. Сам процес складніший, тому багато корисних речовин, що раніше містилися в ньому, просто пропадає.

Чаї (зелений, трав'яний, чорний), мають після обробки такі компоненти:

  • кофеїн (благотворно діє на систему нервів, активну роботу головного мозку);
  • теофілін (виводить «шкідливі» токсини і «поганий» холестерин);
  • танін;
  • ефірні масла, багато інші компоненти.

Чай може принести організму і користь, і непоправної шкоди, тому, щоб не нашкодити, завжди слід дотримуватися норми. Це одна-дві чашки в день, і не більше! До речі, про це правило знають багато хто, але не всі дотримуються приписів.

Про користь чаю

Поговоримо сьогодні про користь, а не про шкоду, оскільки слід знати про благотворний вплив чаю на організм.

Позитивний вплив на КШТ

Танін, особлива речовина, що міститься в чаї, сприяє активній діяльності шлунка і нормалізації травлення, а сам чай, створює умови для активної бактерицидної оточення. Це означає, що він ефективно впливає на хвороботворні бактерії в КШТ.

Виведення токсинів

В цьому випадку велику користь приносить зелений, ніж чорний. Він ефективно справляється зі своїм завданням і виводить з людського організму «шкідливі» токсини.

Очищення внутрішніх органів від важких металів і радіації

Як би не захищалась людина, але все одно в її організм, разом з водою, потрапляють цинк, свинець, навіть ртуть. Танін допомагає їм покинути організм, та очистити його. У цьому випадку також більш корисний зелений чай, ніж чорний.

Про користь чаю

Те ж саме можна відзначити в разі зараження радіацією і при виникненні променевої хвороби. А отримати її сьогодні досить просто - побутові прилади і комп'ютери небезпечні для здоров'я, оскільки здатні випромінювати радіацію.

Профілактика онкозахворювань

Виводячи з організму токсини і важкі метали, танін захищає його від виникнення ракових захворювань. Також він сприяє очищенню крові, що є ефективною профілактикою від онкозахворювань.

Про користь чаю

Для зміцнення судин

Теофілін, про який згадувалося вище, сприяє зміцненню стінок судин, нормальному кровообігу. Це знижує артеріальний тиск, стимулює обмін речовин і виводить холестерин. Також зміцненню стінок судин сприяють дубильні речовини, в достатку наявні в чорному і зеленому чаї.

Контроль рівня цукру, блокування глюкози

Чорний чай багатий на полісахариди, які контролюють рівень глюкози і блокують її засвоєння. У зеленому чаї містяться антиоксиданти, які перешкоджають розвитку цукрового діабету.

Як бачите, корисних компонентів в цих ароматних напоях достатньо багато, тому бажано отримувати їх, випиваючи одну-дві чашки чаю в день.

Простые Рецепты для Мамочек

Title User

Title Cart