Як правильно вибрати сковорідку?

User Rating: 0 / 5

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Млинці, омлет, котлети, смажена картопля. Як ви думаєте, що спільного між цими стравами?

Абсолютно вірно – для приготування кожного з цих страв вам знадобиться сковорідка, причому не якась там, а надійна і якісна. Однак сучасний асортимент подібного кухонного начиння настільки великий, що недосвідченій людині зовсім неважко розгубитися. Отже, давайте поговоримо про те, які ж критерії слід враховувати при виборі пательні.

Матеріал

Матеріал виготовлення – одна з найважливіших характеристик сковороди. Сьогодні покупцям пропонується відразу кілька варіантів – наприклад, зайшовши на офіційний сайт Berghoff, ви зможете знайти і сталеві, і алюмінієві, і тефлонові сковорідки. Які ж переваги і недоліки має той чи інший матеріал?

Чавун. Чавунні сковорідки, завдяки своїй вазі і структурі металу, вважаються одними з найнадійніших, але при цьому тендітних і складних у догляді видів кухонного начиння.

Як правильно вибрати сковорідку?

Сталь. Подібне кухонне начиння ідеально підійде для любителів смачної і здорової їжі, так як сталь не вступає в хімічну реакцію з продуктами.

Як правильно вибрати сковорідку?

Алюміній. Сковорідки з цього металу відрізняються малою вагою і низькою вартістю, але при інтенсивному використанні служать зовсім недовго.

Як правильно вибрати сковорідку?

Тефлон. На тефлоні досить зручно готувати, так як їжа не прилипне і не пригорить; правда, не варто забувати, що такий матеріал не любить перегріву і легко дряпається.

Як правильно вибрати сковорідку?

Титан. Титан має всі властивості чавуну, однак при цьому не іржавіє і відрізняється високою міцністю, тому єдиний його недолік – це висока вартість.

Ручка

Спосіб кріплення ручки – ще один дуже важливий критерій вибору сковороди. У хороших виробах ці елементи зазвичай приварені або прикріплені так званим крапковим способом.

Крім того, сьогодні дуже широко рекламуються зручні сковорідки зі знімними ручками, але зупиняти на них свій вибір все ж не рекомендується. Справа в тому, що вони зовсім небезпечні – ручка може від'єднатися в будь-який момент, внаслідок чого ви ризикуєте отримати серйозну травму.

Мета покупки

Нарешті, перед тим, як вирушати в магазин, обов'язково подумайте про те, що ви будете готувати на новій сковороді. Наприклад, для приготування м'яса вам знадобиться міцний продукт з товстим дном; якщо ж ви не звикли харчуватися вдома і на власній кухні можете приготувати хіба що яєчню, можна зупинитися на легкій алюмінієвій сковороді. А от справжнім гурманам і любителям кулінарного мистецтва найкраще обзавестися кількома сковорідками для приготування різних страв.

Простые Рецепты для Мамочек

Title User

Title Cart